Acest site are suport limitat pe browserul tău. Îți recomandăm să folosești Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Transport începând de la 8.98 lei oriunde în România și gratuit pentru comenzi peste 300 lei!
Comandă de 400 de lei pentru 15% reducere!
Coșul

Rutina coreeană de îngrijire a tenului

Postat de Raula Huțan pe
Rutina coreeană de îngrijire a tenului
Cei 10 pași esențiali cu eficiență dovedită

Îngrijirea tenului în Coreea de Sud a ajuns la rang de știință exactă sau obsesie națională (sănătoasă). Mai sunt și alte popoare asiatice care acordă o atenție deosebită acestui sector, dar Coreea de Sud câștigă detașat în fața tuturor. De câțiva ani buni încoace, piața industriei cosmetice coreene a atras atenția la nivel global, iar multe din brandurile occidentale (de lux sau nu) au adoptat trendurile născute acolo.

Când vorbim de rutina coreeană clasică de îngrijire zilnică a tenului, vorbim de cea în 10 pași. Acest ritual în 10 pași adoptat atât dimineața, cât și seara, este practicat cu rigurozitate de aceste femei cu ten alb, perfect curat, ca porțelanul și, care își arată mult mai târziu eventualele semne de îmbătrânire. În țări asiatice precum Coreea, cu cât tenul este mai alb, cu atât este mai apreciat. Bronzul este considerat un inamic al pielii, inutil și chiar asociat în trecut cu munca de jos, a câmpului, deci în societatea elevată de pe vremuri nu se accepta decât tenul imaculat, ferit veșnic de soare.

Rutina în 10 pași este rutina considerată standard, deși au apărut și tot felul de variații, mai scurte sau mai lungi, adaptate în funcție de scop sau timpul pe care fiecare îl are la dispoziție. 

Această rutină a fost îndelung studiată și a fost dovedită eficace în numeroase studii de caz în ceea ce privește hidratarea, hrănirea, protecția și regenerarea tenului. Pașii au fost studiați unul câte unul în toate combinațiile posibile și această rutină este sinteza rezultatelor pozitive obținute. Fiecare pas are un anumit rol și e foarte important să fie respectată ordinea lor. Bineînțeles, produsul folosit la fiecare pas îl alege fiecare în funcție de tipul de ten, scopul urmărit și bugetul disponibil, dar pentru rezultate optime, toți cei 10 pași trebuie realizați după cum urmează:

  1. Demachiantul pe bază de ulei. Este primul produs pe care îl vom folosi, acesta fiind extrem de eficace în îndepărtarea machiajului, chiar și a celui rezistent la apă, dar și a oricăror impurități. Mascara, fondul de ten, cremele pentru protecție solară sunt bazate și ele pe componente uleioase, de aceea curățarea cu un produs pe bază de ulei va funcționa cel mai bine. Acesta se folosește pe tenul uscat.

  2. Soluția de curățare/Gel de curățare. Chiar dacă fac spumă sau nu, aceste produse sunt pe bază de apă și vin în completarea primului pas din rutină. Astfel, la nivelul pielii, se realizează o curățare profundă, fiind îndepărtate urmele de transpirație, impurități dar și reziduurile demachiantului uleios. Aceste produse se aplică de obicei pe tenul umed. Primii doi pași din rutina coreeană sunt cei mai importanți pentru că astfel tenul este pregătit să absoarbă și să rețină toate produsele aplicate ulterior și toate substanțele active ale acestora.

  3. Exfoliantul. Spre deosebire de restul lumii, în Coreea de Sud exfolierea este un proces care se realizează zilnic și este considerat important în păstrarea unui ten de porțelan. După ce am îndepărtat machiajul și am curățat tenul în profunzime, realizăm o exfoliere a tenului, menită să înlăture celulele moarte dar și să mențină aspectul optim al porilor. Tenul se va bucura de luminozitate și suplețe.



  4. Tonerul. Pasul 4 este cel al hidratării intense a tenului, acesta realizându-se prin soluții tonice sau ape florale. Pielea își va recăpăta astfel o mare parte din apa pierdută în timpul primilor 3 pași și va fi perfect pregătită pentru absorbția substanțelor nutritive din următoarele produse pe care le vom aplica. Este foarte important să știm că întotdeauna după hidratarea tenului cu un toner, o apă florală sau o apă termală, de exemplu, să aplicăm un produs hrănitor pentru ten în vederea reținerii umidității la nivelul celular. În caz contrar, apa sau tonerul se vor evapora și vom avea mereu senzația că tenul este deshidratat. 



  5. Esența. Acest produs cosmetic este mai puțin cunoscut sau întâlnit în cultura vestică  deși trendurile asiatice încep să se impună peste tot. Coreencele apreciază în mod deosebit esențele pentru ten, acestea fiind niște produse intermediare, jumătate toner jumătate loțiune. Fiind foarte subțire și ușoară, esența va pătrunde extrem de rapid și de ușor în piele și o va pregăti pentru hrănirea intensă care se realizează în pasul următor.



  6. Tratamentul. Pasul tratamentului se bazează pe produse specifice cum ar fi seruri speciale, fiole sau anumite creme, acestea fiind alese în funcție de tipul de ten sau problemele existente (pete, acnee, rosacee, riduri etc.). 



  7. Masca. Din nou un pas care în cultura vestică este mai mult un eveniment săptămânal, în rutina coreeană de îngrijire a tenului, masca este o opțiune zilnică. La fel ca și tratamentul, masca se alege cu atenție, în funcție de tipul de ten sau problemele specifice. Acesta este de asemenea pasul pe care îl putem sări uneori dacă nu avem timp suficient, deoarece are un efect similar cu pasul anterior.



  8. Crema/ser pentru conturul ochilor. Zona conturului ochilor este cea mai sensibilă și aceea unde se văd primele semne de îmbătrânire a tenului. Este de o importanță majoră să folosim o cremă sau un ser special pentru această zonă. Astfel de produse pot ajuta la reducerea ridurilor, estomparea cearcănelor, hidratarea suplimentară cu substanțe active. Aplicarea produsului se va face printr-o ușoară tapotare a zonei, pentru a nu suprasolicita pielea.



  9. Crema de față. După atâția pași de pregătire și curățare, venim în sfârșit să completăm rutina cu pasul hrănirii intense a tenului. Acest pas îl vom realiza cu o cremă de față, o loțiune sau un ser, după cum preferăm și în funcție de ce se potrivește tenului nostru. În acest stadiu al rutinei vom observa deja că tenul este extrem de curat, hidratat, luminos și fericit! Pielea va fi elastică, uniformă, porii destupați și noi ne vom bucura de o senzație de prospețime și regenerare.



  10. Crema cu protecție solară. Nu subestimați niciodată efectele adverse ale expunerii prelungite la soare sau expunerea la ore nepotrivite ori fără factor de protecție. Ultimul pas din rutina coreeană de îngrijire zilnică a tenului este necesar pentru a vă păstra un ten tânăr, luminos, elastic și fără riduri. Puteți opta pentru creme sau loțiuni cu SPF, dar și fonduri de ten, de exemplu. Vara este indicat să folosim un factor de protecție mai mare și cremele special create pentru plajă.

Poate această rutină în 10 pași vi s-a părut lungă și complicată, dar nu este deloc așa, ea necesită doar puțină practică. Încercați-o măcar de câteva ori pentru că vă veți convinge de efectele ei inegalabile. Dacă totuși nu dispuneți de timpul necesar, această rutină poate fi adaptată să conțină doar 3, 5 sau 7 pași.

Rutina în 3 pași: gel curățare, toner, cremă/ser.

Rutina în 5 pași: demachiant uleios, gel curățare, toner, esență, cremă/ser.

Rutina în 7 pași: demachiant uleios, gel curățare, exfoliant, toner, esență sau tratament, cremă/ser (cu SPF), cremă pentru conturul ochilor.

Ești pregătită să încerci și tu rutina coreeană? Încearcă acești 10 pași și vei deveni o adeptă convinsă a K-BEAUTY, ritualul frumuseții coreene! 

 

 

← Postări mai vechi Postări mai noi →


0 commentarii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să fie publicate